Waterontharder voor in de meterkast

Geen kalk meer in uw leidingen

Heeft u last van een doffe vaat? Is uw energierekening hoger geworden? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat u last heeft van kalkaanslag in uw leidingen. In dat geval is een waterontharder voor in de meterkast dé oplossing voor u! Met een waterontharder voor in de meterkast verwijdert u namelijk de kalk uit uw waterleiding! In dit blog staat alles erover uitgelegd, dus lees snel verder.

Eenvoudig te plaatsen

Het fijne van een waterontharder is dat deze vaak gewoon in de meterkast te plaatsen is. Omdat een meterkast altijd aan strenge richtlijnen moet voldoen, weet u met een dergelijke waterontharder zeker dat u er eentje heeft van compact formaat. Bijna elke aanbieder van zo’n waterontharder installeert deze vakkundig bij u thuis. Dus ook daar hoeft u zich niet druk om te maken.

Het vervelende van kalk

Kalk in uw water zorgt niet alleen voor kalkaanslag en daarmee voor een doffe vaat. Kalk zorgt er ook voor dat uw sanitair verstopt raakt. Hierdoor doet uw waterkoker er langer over om uw water te koken en doet uw wasmachine er langer over om uw was schoon te krijgen. Met een waterontharder is dit extra energieverbruik verleden tijd. Met een waterontharder in uw meterkast zorgt u voor een lagere energierekening en een langere levensduur van uw waterkoker, wasmachine, vaatwasser en uw leidingen.

Plaatsing van een waterontharder

Een waterontharder wordt meestal geplaatst achter de watermeter van uw woning. Dit is in de meeste gevallen in uw meterkast. Het kan, afhankelijk van uw woning, ook voorkomen dat uw watermeter zich ergens anders bevindt. In dat geval kan het zijn dat uw waterontharder geplaatst moet worden in uw bijkeuken, trapkast, garage of waterput. In elk geval rekent u met een waterontharder op zacht water, geen kalkaanslag en een lage energierekening.

Meer informatie

Als u last heeft van een hoge energierekening en een doffe vaat, dan is een waterontharder echt iets voor u. Zit uw watermeter in uw meterkast? Kies dan alijd voor een goede expert voor de installatie van uw waterontharder voor in de meterkast.

Heeft u een waterontharder in uw meterkast? Deel dan uw ervaringen met ons door een bericht te plaatsen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.