Glamping: kamperen in stijl

Luxe en comfortabel kamperen

In stijl kamperen? Dan is glamping iets voor u. Glamping is kamperen maar dan op een luxe, stijlvolle manier. Niet meer met uw wc-rol de hele camping over en vergeet het eenpits gasstelletje waar u voorheen uw maaltijd op moest koken. Ook de tijden van het gezeul met uw tent is voorbij. Lees in dit blog meer over wat glamping precies inhoudt.

Wat is glamping?

Glamping is een ander woord voor glamorous camping. Inmiddels is het de trend op kampeergebied. Bij glamping kiest u voor een combinatie van het comfort en de luxe van een hotel, met de natuurlijke omgeving en rust van een camping. U verblijft in een compleet ingerichte luxe tent, of een andere bijzondere accommodatie. In stijl en voorzien van alle gemakken. In de accommodaties is vaak een compleet keukenblok en een koelkast aanwezig. Ideaal voor iedereen die tijdens de vakantie ook het gemak van thuis wilt blijven ervaren.

Soorten accommodaties

U kunt op het gebied van glamping voor verschillende soorten accommodaties kiezen, geheel naar uw eigen wensen. Wilt u graag een avontuurlijke, actieve vakantie? Maar bij terugkomst wel kunnen genieten van de gemakken van een luxe ingerichte tent? Kies dan bijvoorbeeld voor een safaritent. Of bent u op zoek naar een mix tussen een tent en een huisje? Dan is een lodgetent misschien wel iets voor u. Een andere trend op het gebied van glamorous kamperen is het verblijven in een Yurt, een grote ronde tent, die haar oorsprong vindt in Mongolië. En voor wie graag een onvergetelijke, betoverende ervaring wil hebben tijdens de kampeervakantie kan kiezen voor een treehouse. U woont dan als het ware tussen de bomen!

Voordelen van glamorous kamperen

Waarom zou u nu eigenlijk voor de luxe variant van kamperen kiezen? Graag zetten wij dit voor u op een rij:

  • Geen aanhangwagen waarmee u gebonden bent aan een snelheidslimiet
  • Tijdsbesparing: alles staat voor u klaar bij aankomst op de camping
  • U heeft het gemak van een compleet ingerichte keuken
  • Eigen sanitaire voorzieningen
  • Loopt uw vakantie ten einde? Dan is het simpelweg inpakken en wegwezen!

Glamping in Nederland

Er zijn zowel in binnen als buitenland verschillende mogelijkheden om op een luxere manier van een camping te genieten. Een voorbeeld van een camping in Nederland, waar u vooraf een accommodatie af kunt huren kunt u bekijken op de website van Camping Klein Zwitserland. Informeer eens naar de mogelijkheden en ervaar zelf het gemak van luxe kamperen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.