De nieuwe tactiek van inbrekers

Wat u kunt doen om inbrekers te weren

Inbrekers zijn helaas nog steeds actief in heel het land. Bovendien hebben ze een nieuwe tactiek gevonden om huizen te selecteren voor een inbraak. Wilt u weten hoe u het mogelijk kunt maken dat ze uw huis overslaan? Wilt u deze ongewenste types te slim af zijn? Schakel dan een betrouwbare slotenspecialist in. Deze komt uw slot vervangen door een nieuw, gecertificeerd en veilig exemplaar. Maar er is nog meer dat u kunt doen om inbrekers te weren. Lees snel wat u kunt bereiken door zowel uw ‘boerenverstand’ te gebruiken als door een bewezen slotenspecialist in te schakelen!

Zo selecteren inbrekers woningen

Zoals gezegd gebruiken inbrekers anno nu een nieuwe tactiek om huizen te selecteren waar ze gaan inbreken. Eerst braken ze vooral in bij huizen waarvan ze zeker wisten dat de bewoners bijvoorbeeld op vakantie waren. De gordijnen waren voortdurend dicht. De auto stond wekenlang niet op de oprit. De tv en radio stonden altijd uit. Dat waren voor inbrekers duidelijke indicatoren van een vakantie. Of in hun ogen: een onbemand huis dat zorgeloos leeggehaald kon worden. Gelukkig spelen wij hier als bewoners tegenwoordig slim op in. Gaan we op vakantie? Dan zorgen we dat de tv op bepaalde tijden automatisch aan- en uitspringt. We kunnen gordijnen automatisch op afstand open- en dichtdoen. Of we laten elke dag een buurman of vriendin even langs komen. Kleine kans dat de inbreker zich dan gerust voelt in te breken! Maar helaas zijn deze ellendelingen ons alweer voor. Inbrekers plaatsen tegenwoordig cocktailprikkers tussen deurposten om te kijken of de voordeur gebruikt wordt. Blijft de cocktailprikker dagen zitten? Dan slaan ze toe. Lees snel onderstaande tips als u een inbraak wilt voorkomen.

Tips om inbrekers te weren

Gaat u inderdaad op vakantie? Laat uw woning er dan alsnog bewoond uitzien. En zorg dat er elke dag een bekende langskomt om het huis te betreden. Dit zorgt ervoor dat inbrekers uw huis liever overslaan. Houd verder rekening met het volgende:

  • Schakel een slotenspecialist in
  • Laat deze uw slot vervangen door een nieuw slot
  • Controleer of dit slot het PolitieKeurmerk Veilig Wonen draagt
  • Onzeker over uw veiligheid? Vraag een gratis veiligheidscheck aan
  • Laat uw huis desnoods volledig voorzien van inbraakpreventiemiddelen

Op zoek naar een slotenspecialist?

Heeft u na bovenstaande tekst gelezen te hebben ook behoefte aan de diensten van een betrouwbare slotenspecialist? Zoek dan naar een ervaren, erkende en snelle slotenmaker in uw omgeving. Een gedegen slotenspecialist vergroot uw veiligheid enorm!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.