3 tips voor payroll voor zzp’ers

Payrolling voor zzp’ers

Wanneer u als zzp’er de overstap wilt maken naar pollbedrijven die hun services aanbieden. Maar waar moet u precies op letten wanneer u de overstap maakt naar payroll als zzp’er? Wij geven in dit blog 3 handige tips voor wanneer u die overstap wilt maken.

Tip 1: Durf vragen te stellen

Onze eerste tip is om de juiste vragen te stellen aan het payrollbedrijf. Veel zzp’ers maken de fout dat ze enkel aandacht besteden aan de marge die een payrollbedrijf stelt. Die kunnen namelijk flink verschillen. Denk aan uurtarieven met of zonder BTW en tarieven per dienst in plaats van per uur. Doe goed onderzoek naar welke voorwaarden het payrollbedrijf hiervoor stelt. Maar let ook op andere zaken, zoals of ze wel of geen pensioenopbouw aanbieden. Als u langer dan 6 maanden voor een bepaald bedrijf werkt, gaat u namelijk vaak pensioen opbouwen. Maar niet elk payrollbedrijf volgt deze regeling. Ook is het verstandig om het aantal vakantiedagen dat u ontvangt te controleren. Een payrollbedrijf is namelijk wettelijk verplicht om medewerkers vakantiedagen op te laten bouwen.

Tip 2: Houdt rekening met het verschil tussen tarief en bruto loon

Het is ook belangrijk om goed na te vragen wat er precies bedoeld wordt met het tarief, en wat er vervolgens overblijft aan brutoloon. Wanneer u de factuur ontvangt, staat het uurtarief hierop. Het brutoloon is wat het payrollbedrijf precies overmaakt. Dit bedrag is altijd lager dan het bedrag op de factuur. Dat komt natuurlijk omdat er sociale premies, verzekeringen en reserveringen afgetrokken worden van het uurtarief. Het is dus heel verstandig om het payrollbedrijf meteen naar het brutoloon te vragen om verrassingen te voorkomen.

Tip 3: Kies voor een constructie op maat

Tenslotte raden we altijd aan om te kiezen voor een payrollbedrijf dat een constructie op maat maakt voor uw situatie, en niet een die een standaard pakket voor u aanbiedt. Vraag niet alleen wat een payrollbedrijf u te bieden heeft, maar geef ook vooraf aan wat uw wensen zijn. Een goed payrollbureau denkt graag met u mee over de mogelijkheden. Kies voor een optie die goed aansluit bij uw wensen en eisen, en geniet van de voordelen die payroll u als zzp’er kan bieden.

Bent u als zzp’er op zoek naar een betrouwbaar payrollbedrijf? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met het vinden van een geschikt payrollbedrijf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.