Een industrieel interieur? Zo krijg je dat voor elkaar!

Industrieel: een stoere woonstijl

Wanneer je van een stoere interieurstijl houdt met bijvoorbeeld wall cladding, robuuste meubels en oude fabriekslampen, dan ben je vast en zeker geïnteresseerd in de industriële interieurstijl. In dit blog vertellen wij je hoe je deze interieurstijl kunt creëren en toepassen in je eigen interieur.

Begin bij de basis

Een industrieel interieur valt en staat met de sfeer en het uiterlijk van de ruimte. Met wall cladding bereik je een stoer, ruig effect wat helemaal past bij de industriële interieurstijl. Ruwe baksteen is eventueel ook een goede optie. Voor de vloer kun je kiezen uit een gietvloer, een betonnen vloer of een houten vloer.

Ga voor neutrale kleuren

In een industrieel interieur voeren de kleuren wit en grijs over het algemeen de boventoon. Daarnaast worden ook de kleuren zwart en bruin regelmatig toegepast. Het is handig om een aantal basiskleuren te kiezen en hier niet te veel vanaf te wijken. Natuurlijk kun je een aantal kleurrijke items toevoegen, maar met veel kleur in het interieur verlies je de industriële uitstraling.

Industriële materialen

Bij de industriële interieurstijl denk je waarschijnlijk direct aan oude fabriekslampen, metalen kasten en donkere leren banken. Vooral de fabriekslampen zijn iets wat echt niet mag ontbreken in een industrieel interieur. Hierin kun je staande lampen, hanglampen en wandlampen prima combineren. Kies verder voor stoere meubels van grof hout, ijzer en steen.

Maak het gezellig met de juiste woonaccessoires

De industriële interieurstijl kan in sommige gevallen een beetje somber en kil ogen, maar dit kun je makkelijk voorkomen door sfeervolle woonaccessoires te plaatsen. Kies voor sfeerverlichting met warm licht, een koeienhuid op de vloer en een schapenvacht op de bank. Ook kun je een gezellig hoekje creëren met een stoere fauteuil, een staande lamp en een bijzettafeltje.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.