Aftrek van de huurderslasten niet meer mogelijk

Veranderingen in het huurrecht

Het huurrecht is regelmatig dé reden voor een groot conflict tussen huurder en verhuurder. Soms is het de huurder die ontevreden is. Het pand is bijvoorbeeld achterstallig en slecht onderhouden. En na dit meermaals aangegeven te hebben bij de verhuurder, wordt er alsnog niks gedaan. In het andere geval is het de verhuurder die zich gedupeerd voelt. Bijvoorbeeld wanneer de huur niet of altijd te laat wordt betaald. Of wanneer de huurder ongeoorloofde praktijken of handelszaakjes voert in/vanuit een gehuurd pand. In zulke kwesties is het belangrijk om te weten hoe de wetgeving omtrent huurrecht precies in elkaar zit. Nu is deze onlangs lichtelijk aangepast. En wel op het gebied van huurderslasten.

Waarom huurderslasten niet meer aftrekbaar zijn

Het Hof Arnhem-Leeuwarden heeft besloten dat de aftrek van huurderslasten (gas, water en elektriciteit) van een niet-zelfstandige werkkamer niet meer mogelijk is. Het is hierbij belangrijk dat de woning voor ongeveer 28% dienstbaar moet zijn aan de onderneming van de huurder. Ook mag er geen sprake zijn van een werkruimte die een zelfstandig deel van de woning vormt. Het moet dus echt een verhuurd stukje werkruimte zijn waarin gewerkt en niet gewoond wordt. Zit u in een soortgelijke situatie? Dat u zelf een werkkamer huurt bij een verhuurder? Of dat u een gedeelte van uw woning of bedrijfspand verhuurt als werkkamer? Dan is het belangrijk te weten hoe het zit met dit specifieke huurrecht. Beginnen uw ogen al te tollen als u bovenstaande leest? Dan is het verstandig een betrouwbaar en bewezen bureau in te schakelen. De adviseurs, advocaten en juristen van zo’n bureau kunnen u prima inlichten over de huidige stand van zaken aangaande huurrecht.

Hoe herkent u een bewezen en betrouwbaar bureau?

Zoals gezegd is het verstandig u te laten adviseren over de actuele wetgeving van het huurrecht. Zoek hiervoor een bureau dat in elk geval voldoet aan de volgende punten:

  • Communiceert in begrijpelijke taal
  • Hanteert transparante tarieven
  • Biedt een gratis adviesgesprek aan
  • Werkt allround doch gespecialiseerd
  • Levert een betrokken en persoonlijke werkwijze

Dan weet u zeker met een professioneel en eerlijk bedrijf van doen te hebben.

Kies de beste partner voor advies over huurrecht

Als u bovenstaand lijstje bij de hand houdt tijdens uw zoektocht naar een goede partner, dan vindt u geheid een perfect en professioneel bedrijf. Laat de advocaten van dit bedrijf u adviseren over de laatste stand van zaken op het gebied van huurrecht. Dan weet u ook meteen of u uw eventuele huurderslasten nog kunt aftrekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Rechtnet Advocaten!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.