Hoe wordt chocolade eigenlijk gemaakt?

De mooiste vormpjes in de heerlijke smaken

De wereld van de chocolade productie staat niet stil. Wandel eens langs een patisserie en u kijkt uw ogen uit. Daar liggen ze, die heerlijke chocolaatjes. In de mooiste chocolade vormen. Perfecte ronde bolletjes en dragees bijvoorbeeld. Zonder bultjes of scheurtjes. U begrijpt het al; het water begon ons danig in de mond te lopen bij het kijken naar deze heerlijkheden. Daarom hebben wij voor u uitgezocht hoe de chocolade productie tegenwoordig gebeurt. Welke apparatuur is hiervoor nodig? En hoe worden die mooie kleine chocolaatjes eigenlijk gemaakt? Lees het in dit blog! Bovendien geven wij ook nog vijf leuke tips weg voor gerechtjes met chocolade!

Waar bestaat een chocolade productie zoal uit?

Het zal u verrassen welke apparatuur allemaal nodig is om een perfecte chocolade productie mee te maken. Te beginnen met de couverture bakken. Zij smelten uw basisproduct (cacao) en creëren een handig vloeibaar chocolade goedje. Hiermee kunt u uw producten maken. Zoals bonbons en dragees. Tijdens de productie hiervan worden mouleermachines gebruikt. Deze mengen de chocola en houden deze op temperatuur. Tijdens deze fase zijn er ook chocoladetanks nodig. Hier kan de vloeibare chocolade in opgeslagen worden. Het verplaatsen van de chocola gebeurt door ingenieuze pompen en leidingsystemen.
Als er eenmaal producten worden gemaakt, kan de chocolade gegoten worden in mooie chocolade vormen. Tot slot is een overtrekmachine hét apparaat om uw producten van een mooi dun laagje chocola te voorzien. Een echte professionele chocolademaker heeft daarnaast ook nog reinigingsmachines. Want chocola maken kan nog wel eens wat geklieder opleveren! Heeft u zo’n apparaten nodig? Let er dan op dat deze HACCP gecertificeerd zijn. Veilig in gebruik en helder in temperatuurweergave.

Lekkere gerechtjes met chocolade

Als u in het bezit bent van apparatuur voor chocolade productie en mooie chocolade vormen, dan kunt u daar de allerleukste gerechtjes mee maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • Chocolademousse
  • Chocoladetaart
  • Bonbons
  • Brownie
  • Fudge

Wilt u zelf ook chocolade maken?

Heeft bovenstaand verhaal ook het water in uw mond doen lopen? Ga dan op zoek naar de ideale chocolade productie apparatuur en vormen. U kunt bijvoorbeeld terecht bij Zilco. Dit innovatieve bedrijf loopt voorop in de ontwikkeling van chocolade productie. Kortom, schaf nu de beste apparatuur voor chocolade productie en de mooiste chocolade vormen aan en maak grote indruk met uw heerlijke creaties!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.