De kracht van een flexibele aanpak

“Komt u maar naar de praktijk”. Deze zin zal door het merendeel van de psychologen worden uitgesproken op het moment dat u probeert een afspraak te maken met een praktijk voor psychologie. Maar wilt u dit wel? Heeft u de kracht om naar een praktijk te gaan en in een onbekende omgeving aan de slag te gaan met uw psychologische vragen en daarop te vinden antwoorden? Dit ligt volstrekt aan uw persoonlijke situatie en u mag verwachten dat psychologen rekening houden met hetgeen dat voor u belangrijk is en waar u zich het prettigst bij voelt. Een uitgangspunt in de psychologie hoort hierbij te zijn dat optimale resultaten zijn te behalen in een omgeving die past bij de klant en zorgt voor een zoveel mogelijk ontspannen omgeving. Misschien voelt u zich prettig bij de gedachte om naar een praktijk te gaan en wilt u daar best een stuk voor reizen. Dit geldt echter lang niet voor iedereen, zeker niet voor degenen die het niet prettig vinden om de vertrouwde omgeving te verlaten. Het is dan prettig om te weten dat niet iedere praktijk van u verlangt dat u bij hen in de praktijk komt voor uw sessies.

De mobiele psycholoog

Een psycholoog is lang niet altijd meer afhankelijk van het werken in de eigen praktijk voor psychologie. Steeds vaker kiezen psychologen ervoor om de cliënten de mogelijkheid te bieden om op een andere locatie de sessies te doen. Een mobiele psycholoog biedt u uitkomst als u het liefst in de eigen vertrouwde omgeving van uw woning aan de slag wilt en daar de sessies wil doen. Komt dit niet uit, maar wilt u wel op een locatie bij u in de buurt de sessies volgen? Dan biedt een mobiele psycholoog u veelal de mogelijkheid om de psychologische hulp te ontvangen op een locatie in een praktijk dichtbij u in de buurt.

Vragen die u zichzelf kunt stellen bij de keuze voor uw psychologie

  • Wat is de doelgroep van de praktijk van psychologen?
  • Hoeveel sessies psychologie worden u aangeboden?
  • Wanneer zijn de psychologen voor u beschikbaar?
  • Zijn er wachtlijsten?
  • Heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig?

Verder bekijkt u natuurlijk eerst via uw zorgverzekeraar of de vorm van psychologie die u nodig heeft en het aantal sessies dat daarbij hoort voor vergoeding in aanmerking komt. De psychologen zelf kunnen u daar natuurlijk ook alles over vertellen. Iedere praktijk voor psychologie heeft wel een overzicht van de mogelijkheden die u heeft en welke kosten u zelf voor uw rekening moet nemen.

Maak een vergelijking tussen psychologen, voordat u kiest voor psychologie

Om de beste voortgang te boeken is het belangrijk dat u vooraf een goede vergelijking tussen psychologen maakt en een psychologie traject kiest dat past bij u of degene waar u dit voor uitzoekt. Een praktijk van psychologen die actief is in Noord-Nederland en een flexibele werkwijze hanteert is als voorbeeld te bekijken via deze website.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.