Computers op wielen: de schadebranche onder druk

Minder ongelukken, hogere kosten

Hoewel het aantal auto-ongelukken de afgelopen vijf jaar flink is gedaald, stijgt over dezelfde periode het bedrag aan autoschade dat bij verzekeraars geclaimd wordt met 15%. Schadeverzekeraars lijden verlies en zoeken naar andere manieren om de bedrijfskosten te beheersen. De oorzaak hiervan lijkt in de toename van elektronica in auto’s te liggen.

Rijdende computers

De auto’s van tegenwoordig beginnen steeds meer op rijdende computers te lijken. Verbeterde brandstofefficiëntie, verminderde milieubelasting en een toename in het comfort en veiligheid van bestuurders en passagiers zijn enkele van de vele voordelen van deze elektronica. Echter worden door deze vernuftige technologieën schades kostbaarder omdat eenvoudige reparaties simpelweg niet meer lijken te bestaan.

Integratie van onderdelen: kostenpost

Ook vanwege de mate van integratie van elektronische onderdelen, worden deze auto’s ook steeds sneller total loss verklaard. Wanneer een onderdeel kapot is, moet vaak een hele unit vervangen worden en deze kosten kunnen dan ook hoog oplopen. Deze onderdelen worden ook nog eens steeds vaker merkspecifiek, waardoor het voor niet merk-gelieerde autoschadeherstelbedrijven niet mogelijk is deze ingewikkelde storingen op een goedkope manier op te lossen.

Autoschadebedrijven onder druk

Niet alleen de toename van technologie in auto’s zorgt ervoor dat de schadeherstelbranche onder druk blijft staan. Ook veiligere wegen, overcapaciteit, minder gereden zakelijke kilometers en een veranderende houding van de consument zorgen voor een daling in schadelast. Auto’s worden tegenwoordig steeds minder als statussymbool gezien, waardoor ook eerder de keuze wordt gemaakt om lichte schades niet te laten repareren. Bovendien is er ook een verzadiging van de markt zichtbaar: het wagenpark in Nederland is zich aan het stabiliseren.

Toch laten repareren

Hoe dan ook, een ongeluk blijft nog altijd in een klein hoekje zitten en niemand zit te wachten op schade aan zijn of haar auto. Zeker zogenaamde cosmeticaschade, die uw auto lelijk kan ontsieren, is vaak op een goedkope, snelle manier door een autoschadebedrijf te repareren. Denkt u hierbij aan werkzaamheden ten behoeve van:

  • Uitdeuken
  • Spuitwerk
  • Steenslag
  • Velgreparatie
  • Krassen

Autoschadebedrijf nodig?

Hoewel de schadeherstelbranche onder druk staat, blijft de behoefte bestaan om schades en reparaties te laten verhelpen door autoschadebedrijven. Niemand blijft natuurlijk in een beschadigde auto rijden. Niet alleen vanuit cosmetisch oogpunt, maar zeker ook omdat het simpelweg de veiligheid op de weg niet ten goede komt. Wilt u weten wat een autoschadebedrijf voor uw auto kan betekenen? Of wilt u eens laten berekenen wat de kosten van uw mogelijke autoschade zijn? Neem dan eens een kijkje op de website van Auto Restyle Service, een autoschadebedrijf in Apeldoorn. Wellicht kan dit bedrijf u van dienst zijn.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.