Effectief wespen bestrijden

Bij last van wespen in de tuin

Zit u lekker buiten in de tuin te genieten van een heerlijk zelfgemaakte slagroomtaart samen met uw vrienden en familie, of zit echt genieten er niet bij omdat u continu last heeft van wespen rondom de tafel? In dit blog vertellen wij u graag hoe u wespen op een effectieve manier weg kunt houden of kunt bestrijden. Zodat u ook in de zomer lekker buiten in de tuin kunt zitten, zonder geterroriseerd te worden door de geel/zwarte schepsels.

‘Diervriendelijk’ wegjagen

Er bestaan verschillende manieren om wespen op afstand te houden of om ze uit uw tuin te mijden. Een diervriendelijke manier om wespen op een afstand te houden is door bepaalde geuren te gebruiken. Deze geuren zijn onder andere: kruidnagel, azijn, ui, koffie en wierook. Kruidnagel in combinatie met een van de eerste drie ingrediënten werkt nog sterker. Een minder diervriendelijk alternatief is de wespen verjagen met een bus haarlak. Door haarlak te spuiten kleven de vleugeltjes aan elkaar. Toch raden wij dit niet aan. De wespen kunnen zich namelijk zeer agressief gedragen wanneer ze zich bedreigd voelen.

Waarom komt de wesp op zoetigheid af?

De meeste wespen bouwen hun nesten in de grond, in dakranden, in aanbouwen en spouwmuren. De wespenkoningin legt haar larven in deze nesten. Wanneer ze opgroeien verandert hun dieet van muggen en vliegen naar zoetigheid. Dit is wanneer u last begint te krijgen van een wespenplaag. Ze komen graag op uw limonade af. Heeft u geen zoetigheid mee naar buiten genomen, maar komen ze alsnog op u af? Dan kan het zijn dat ze op uw parfum afkomen.

Professionele wespenbestrijding

Blijven de wespen in uw tuin en komt u maar niet van ze af? Huur dan een professionele wespenbestrijding in. Deze mensen weten precies wat ze doen, dankzij jarenlange kennis en ervaring met wespenbestrijding. Heeft u vragen over wespen of wilt u graag meer informatie over hoe zij verwijdert worden uit uw tuin? U kunt onderaan de website uw vragen aan ons stellen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.