Containers optimaal beladen

Hoe kun je containers optimaal beladen?

Containers optimaal beladen

De internationale handel is compleet veranderd sinds de komst van het containervervoer. De ontwikkeling van het gebruik van standaard stalen containers voor intermodaal goederenvervoer, ook wel zeecontainers of ISO-containers genoemd, is een groot succes gebleken. Zo is containervervoer is ongelooflijk veel goedkoper dan regulier vervoer en gaat ook een stuk sneller. Maar hoe zorg je ervoor dat je de containers optimaal belaadt? Lees de tips van experts en ervaringsdeskundigen in dit artikel.

Fysiek passen en meten

Een veelgebruikte tip is om het op de ouderwetse manier te doen. Dit doe je door de afmetingen van de container op de vloer van je magazijn te markeren. Je kunt er dan de te vervoeren goederen in plaatsen. Als je er ook nog een hoogte en diepte in kunt markeren, bijvoorbeeld met ladders of kettingen aan het dak, dan heb je alles wat je moet weten! Dit is ook de meest kosteneffectieve optie. Voor goederen met een bijzondere vorm of zeer kleine, breekbare goederen is dit natuurlijk minder handig.

Mouwen opstropen

Tijd speelt vaak ook een grote rol. Je hebt misschien wel een goede puzzel in elkaar gezet, maar je hebt ook mankracht nodig om de klus te klaren. De tijd van het laden of lossen van een container is vaak te beperkt om er lang bij stil te staan. Het slimste is dus om een ruw plan te hebben, en als het tijd is om de handen uit de mouwen te steken, een paar goede, hardwerkende magazijnmedewerkers in te schakelen om de goederen snel en efficiënt te laden. Pas dan zie je hoeveel capaciteit er werkelijk is.

Haal expertise in huis

Er zijn verschillende softwareprogramma’s die kunnen helpen bij het bepalen van de ruimte in een container. Hiermee kun je bijvoorbeeld de afmetingen van je producten in de ruimte passen en meten, zodat de container optimaal wordt benut. Daarnaast zijn er specialistische containersystemen die het laden van een container een stuk overzichtelijker maken. Dit vereist natuurlijk een beetje technische kennis. Zeker nu de overzeese transportkosten hoger zijn dan ooit, loont het de moeite om hier tijd in te investeren.

Heb je zelf nog een gouden tip of dienst? Plaats hier zelf een persbericht op onze website!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.