Laadpaal kopen voor thuis

Een eigen laadpaal, wel zo handig

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wanneer u een elektrische auto heeft of overweegt om er een te kopen, dan is het handig om een eigen laadpaal te hebben. Zo hoeft u niet steeds te zoeken of te wachten tot er een openbare laadpaal in de buurt vrij is. In dit blog vertellen wij u meer over de voordelen van een laadpaal en waar u op moet letten wanneer u er een wilt kopen voor thuis.

De voordelen van een eigen laadpaal

Een eigen laadpaal hebben, kan heel prettig zijn. De voordelen van een eigen laadpaal zijn:

  • U staat nooit meer in de rij bij een laadstation;
  • U kunt uw elektrische auto ‘s nachts opladen;
  • U laadt goedkoper op met uw eigen laadpaal;
  • U kunt op (uw zelf opgewekte) groene stroom rijden;
  • U kunt uw auto gebruiken om energie op te slaan.

Eigen terrein

Wanneer u een eigen laadpaal wilt, is het belangrijk dat uw auto op uw eigen terrein opgeladen kan worden. Wanneer dit niet het geval is, kunt u met uw VvE of gemeente overleggen of er een laadpaal bij u in de buurt aangelegd kan worden. Probleem is dan wel dat de laadpaal ook toegankelijk zal zijn voor anderen. Ga daarom altijd eerst goed na of er op uw eigen terrein plek is om uw auto op te laden.

Wallbox of laadpaal

Wanneer u kiest voor een laadpaal heeft u keuze uit twee installatiemogelijkheden: aan de muur of op een paal. Het voordeel een wallbox is dat hij aan de muur minder opvalt. Een laadpaal is praktischer wanneer u uw auto bijvoorbeeld verder van uw huis moet opladen.

1-fase of 3-fase aansluiting

Wanneer u een laadpaal koopt voor thuis, is het belangrijk dat u oplet of u een laadpaal met 1-fase of 3-fase aansluiting koopt. Met een 3-fase aansluiting kunt u uw auto sneller opladen. Niet iedere meterkast is hier echter geschikt voor. Maar ook niet alle auto’s kunnen met zo’n aansluiting opgeladen worden.

Een eigen laadpaal

Wilt u ook een laadpaal kopen voor thuis? Ga dan naar een expert in laadpalen. Deze kan u adviseren welke laadpaal het best bij uw situatie past. Heeft u nog vragen over dit blog? Stel ze dan via ons contactformulier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.