Laminaat vloeren zijn nog steeds een goede keus

Gaat u ook voor laminaat vloeren?

Wilt u graag laminaat vloeren in huis, maar twijfelt u nog welke stijl het beste past bij uw huis? En bent u van plan het laminaat zelf te leggen of laat u het liever leggen? Lees dit blog om meer te lezen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van laminaat en of het zelf leggen van laminaat wel zo verstandig is.

Welke soort laminaat vloeren zijn in?

U heeft misschien wel eens gehoord van de ‘betonlook’: dat het net lijkt alsof je een betonnen of stenen vloer hebt, maar dat het eigenlijk gemaakt is van PVC of laminaat. Deze trend valt onder een grotere trend in 2018 die we ‘look-a-like’ vloeren noemen: vloeren die er bijvoorbeeld uitzien als leisteen, maar eigenlijk van hout zijn gemaakt. Dus heeft u in de woonbladen gelezen dat hout en marmer weer helemaal in is in 2018? En denkt u dan gelijk: ‘Maar dat is veel te duur voor mijn budget’? Vergeet dan niet dat er, dankzij deze ‘look-a-like’ trend, steeds meer laminaat te vinden is die niet te onderscheiden is van echt hout of marmer.

Zelf leggen of toch laten leggen?

Misschien denkt u: iedereen legt tegenwoordig laminaat, dat kan ik vast ook! En misschien heeft u het zelfs al eens eerder gedaan. Of waren er toch dingen die tegenvielen? Er zijn best veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een laminaat vloer gaat leggen. Bij de voorbereiding, tijdens het leggen en zelfs na afloop zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Dan hebben we het bijvoorbeeld over de juiste luchtvochtigheid, de juiste temperatuur, de juiste gereedschappen, de juiste ondergrond, etc. Zelfs het bevestigen van de plakplinten kan nog een heel precies werkje zijn. Gaat het u toch een beetje duizelen? Logisch, u legt immers niet elke dag laminaat vloeren! Is het dan misschien toch beter om te kiezen voor een legservice?

Waarom een legservice voordelig kan zijn

Het is toch best fijn als vakmensen alles voor u doen? Zij weten vaak heel snel waar ze in welk huis op moeten letten. Verder kan het zijn dat een vloerenspecialist u een goede deal aanbiedt, een zogenaamde ‘all-in’ service. Als u dan kiest voor een vloer en ondervloer, is de legservice vaak al inbegrepen. Dit kan veel schelen op de kosten. Let er wel op dat deze specialist alle kosten goed communiceert. Het moet vanaf het begin al duidelijk zijn dat de totale prijs ook echt de totale prijs is. Zijn ze duidelijk over de kosten? Mooi zo, laat het laminaat dan leggen door die specialist! Uw vloer goed wordt gelegd, terwijl u zelf geen uitgebreide instructies hoeft door te lezen of allerlei voorbereidingen hoeft te treffen.

Keuze gemaakt? Ga dan voor de beste service en kwaliteit

Hebben wij u geïnspireerd, weet u nu precies welke laminaat vloer ideaal is voor uw huis? Zorg er dan voor dat u het leggen overlaat aan een specialist. Eentje die transparant is over zijn prijzen, duidelijke afspraken maakt en u ook zegt wat niet past bij uw huis of budget. En daarna kunt u volop genieten van uw trendy laminaat vloeren!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.