Zo vind je de juiste zonnebanken

Op zoek naar een zonnebank?

Overweeg jij een kijkje te nemen tussen zonnebanken die je kunt aanschaffen voor thuisgebruik? Of beschik jij over een professionele zonnebankstudio? In alle gevallen is het essentieel dat je de juiste zonnebank kiest. Maar waar voldoet een goede zonnebank aan? Is het een gebruiksvriendelijke bediening? Is het een smaakvol vormgegeven design? Of heeft het nog iets te maken met veiligheid? Lees in dit blog hoe je de juiste zonnebanken kunt vinden!

Verschillende soorten zonnebanken

Er zijn verschillende soorten zonnebanken. Zo is er de zonnehemel. Deze bestaat slechts uit één bovenstuk met daarin UV-lampen. Deze lampen zenden ultraviolet licht uit, net als de zon doet. Van dit ultraviolet licht word je bruin. Kies je voor een zonnebank, dan beschik je over een elektrisch apparaat met twee gebogen panelen. Je neemt plaats op een bank met daarin UV-lampen, terwijl je ook van bovenaf lekker warm en bruin wordt. In een zonnebank word je een stuk sneller en gelijkmatiger bruin dan onder een zonnehemel. Waar je ook voor kunt kiezen is de staande zonnebank. Door de staande positie is het erg eenvoudig ook meteen je gezicht op de gewenste manier te bruinen.

Houd hier rekening mee

Nadat je bepaald hebt of je een zonnehemel, een schelpvormige zonnebank of een staande zonnebank wilt aanschaffen, is het van belang enkele andere zaken vast te stellen. Wil je bijvoorbeeld erg snel bruin worden? Of geniet je juist van een langdurige sessie waarin het bruinen wat langzamer gaat? Kies in dat laatste geval voor zonnebanken met een lager UV-B percentage. Let ook op de branduren van de lampen. Goedkoop kan soms duurkoop zijn. Kies bij voorkeur voor lampen met een zeer lange levensduur, zoals hogedruklampen. Dit kost wellicht qua aanschaf wat meer, maar bespaart enorm op onderhouds- en vervangingskosten.

Kies een bank die voor elk lichaam geschikt is

Ben je op zoek naar een zonnebank puur voor eigen gebruik? Dan is het belangrijk dat je een bank bestelt die optimaal op jouw lichaam past. Ben jij op zoek naar zonnebanken voor in een studio? Zorg er dan voor dat je banken bestelt waar ook mensen met een maatje meer in passen. Tot slot is er nog de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid. Wil je van alle gemakken voorzien zijn? Kies dan voor zonnebanken met een hoogteverstelling, een afstandsmeter, een timer en een ingebouwde radio. Zo weet je zeker dat je niet verkeerd of vervelend komt te liggen, hoef je zelf de tijd niet in de gaten houden en kun je heerlijk ontspannen, onder het genot van prettige muziek, een mooi kleurtje krijgen. Succes met jouw zoektocht naar de ideale zonnebanken!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.