Deze software heeft u nodig om muziek af te spelen in uw bedrijf

Speciale muzieksoftware

Wanneer u een winkel, horecagelegenheid, sportschool of ander bedrijf heeft, wilt u daar ongetwijfeld een prettig achtergrondmuziekje spelen. Maar om dan zomaar de radio aan te zetten is natuurlijk niet handig. Daarom is er speciale muzieksoftware ontwikkeld voor bedrijven. In dit blog vertellen we meer over deze software.

Muziekcomputer voor uw bedrijf

Voor bedrijven zijn er speciale muziekcomputers op de markt. Die zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in openbare ruimtes zoals winkels, horecagelegenheden, sportscholen en andere bedrijven. Kenmerken waar muziekcomputers onder andere mee voorzien kunnen worden zijn:

  • Eenvoudig te bedienen
  • Verschillende nummers in verschillende ruimtes afspelen (denk bijvoorbeeld aan een sportschool waar in de ene ruimte fitnessapparatuur staat en in een andere ruimte een groepsles gegeven wordt)
  • Software met verschillende afspeellijsten voor elk moment
  • Eenvoudig verzoeknummers draaien
  • De mogelijkheid om rechtenvrije muziek te draaien

Slimme innovaties in muzieksoftware

Er wordt altijd gewerkt aan slimme innovaties op het gebied van muzieksoftware. Zo zijn er manieren om op afstand de muziekcomputer te bedienen, bijvoorbeeld met een smartphone app, kunt u bepaalde muziekgenres op specifieke tijdstippen afspelen en meer. Wij raden daarom ook altijd aan om bij een specialist in achtergrondmuziek voor bedrijven te kijken naar muziek voor uw bedrijf.

Rechten voor muziek afspelen

U mag natuurlijk niet zomaar alle muziek afspelen binnen uw bedrijf. Hier moet u rechten voor hebben. Zorg daarom dat u een licentie heeft bij Buma/Stemra (zij compenseren componisten, tekstschrijvers en muziekuitgeverijen) en Sena (vergoedt muzikanten en producenten). U kunt ook voor speciale muzieksoftware kiezen die alleen rechtenvrije muziek afspeelt. U hoeft dan niet te betalen voor Buma/Stemra en Sena.

Wilt u weten welke muzieksoftware geschikt is voor uw bedrijf? Wij helpen u graag verder! Neem hiervoor contact op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.