De 3 grootste voordelen van LED dimmers

Voordelen van LED dimmers

LED verlichting is dé vorm van verlichting waar steeds vaker voor gekozen wordt. De technologie is voortdurend in ontwikkeling. Deze ontwikkelingen maken bijvoorbeeld LED dimmers een zeer geschikte manier om ruimtes te verlichting. Bent u benieuwd wat LED nu juist zo’n goed idee maakt voor dimmers? In dit blog vertellen we meer over de 3 grootste voordelen van LED dimmers.

Led dimmer van Ion Industries

1. Van 0 tot 100% dimmen

Wist u dat u LED lampen gewoon kunt dimmen? Dan heeft u wel de juiste combinatie van LED lamp en dimmer nodig. Als u die juiste combinatie heeft, kunt u LED lampen veel efficiënter dimmen dan traditionele verlichting. Dat komt doordat LED op een andere manier dimt. Wanneer u een LED lamp met 50% dimt, houdt u ook 50% van de lichtopbrengst over. Dit in tegenstelling tot een traditionele lamp. Wanneer u bij een halogeenlamp de stroom met 20% verlaagt, houdt u 40% van de lichtopbrengst over. Dat komt door de verschillende dimcurves. Kortom, LED kunt u van 0 tot 100% dimmen.

2. Besparen op de energierekening

Met LED verlichting kunt u flink besparen op uw energierekening. Dat komt voornamelijk door het feit dat LED verlichting 90 tot 95% van de stroom gebruikt voor het produceren van licht. Dit in vergelijking met gloeilampen. Die gebruikt slechts 3 tot 9% voor licht. De rest van de stroom wordt afgegeven in de vorm van warmte. Er is dus veel meer energie nodig om licht te creëren met een gloeilamp dan met een LED lamp.

3. Beter voor het milieu

Ten slotte is een LED dimmer nog veel beter voor het milieu dan andere soorten verlichting. Dat komt natuurlijk door het feit dat het een stuk minder stroom gebruikt, maar heeft ook nog een andere reden. De levensduur van een LED lamp is namelijk veel langer. Een gloeilamp heeft maar ongeveer 1.000 branduren, een halogeenlamp rond de 3.000 en een spaarlamp tussen de 5.000 en 10.000. Dit in vergelijking met een LED lamp, die gemiddeld maar liefst 15.000 branduren heeft! U hoeft ze dus veel minder vaak te vervangen, wat minder afval betekent, en minder productie. Bovendien zitten er in een LED lamp geen giftige stoffen.

Heeft u uw lampen al vervangen voor LED dimmers? Deel uw ervaringen door contact met ons op te nemen. Wij horen graag van u!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.