Zo kan ongedierte gezondheidsproblemen veroorzaken

Gezondheidsproblemen door ongedierte

Heeft u last van ongedierte in uw woning? Die kunnen voor flinke gezondheidsproblemen zorgen. Het is dan ook belangrijk om snel contact op te nemen met de ongediertebestrijding in Ermelo wanneer u beestjes in uw woning ziet. In dit blog vertellen we wat meer over de meest veelvoorkomende vormen van ongedierte in Nederland, en wat voor effect zij kunnen hebben op uw gezondheid.

Ratten en muizen

Ratten en muizen komen steeds meer voor in Nederland. Veel mensen zijn wel bekend met het feit dat u van ratten en muizen flink ziek kunnen worden. Het zijn namelijk bekende dragers van ziekten, virussen en bacteriën. Zo kunnen ze onder andere E-coli, campylobacter en salmonella bij zich dragen. Het is dan ook belangrijk om goed op te letten op de tekenen van knaagdieren in uw woning, zoals keuteltjes, smeersporen en knaagschade. Een muis heeft al aan een gaatje van een halve centimeter genoeg om een woning binnen te komen!

Kakkerlakken en mieren

Uit onderzoek is gebleken dat mieren en kakkerlakken ook voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Ze veroorzaken bijvoorbeeld allergische reacties. Dit doen ze door het verspreiden van geur, ontlasting en lichaamsdelen (vervellingshuidjes). Net als muizen en ratten kunnen kakkerlakken ook bacteriën zoals E-coli en Salmonella bij zich dragen. Het gevaar van tropische mieren wordt vaak onderschat. Net als kakkerlakken kunnen zij ook allergieën en ziektes veroorzaken. Onderzoek heeft ook aangetoond dat mieren die binnen leven zich aangepast hebben aan een omgeving, en nu een voorkeur hebben voor junkfood zoals chips, koek, chocolade en andere vette en koolhydraat houdende producten.

Stekende en bijtende insecten

Ten slotte zijn er nog stekende en bijtende insecten die voor ziektes kunnen zorgen. Muggen veroorzaken in Nederland weinig ziektes, maar op andere plekken in de wereld veroorzaken ze ernstige aandoeningen. Er zijn wel bijtende en stekende insecten die in Nederland gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals vlooien die korsten en huidbeschadiging veroorzaken, teken die de ziekte van Lyme verspreiden en talloze stekers die allergische reacties veroorzaken.

Kortom, genoeg redenen dus om contact op te nemen met een ongediertebestrijder wanneer u last heeft van beestjes in uw woning.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.