Rioolproblemen door wateroverlast voorkomen

Wateroverlast door zware regenval

Nederland is de afgelopen tijd op veel plaatsen geteisterd door zware regenbuien. Op verschillende plekken in het land heeft de regen zelfs geleid tot overstromingen en evacuaties. Maar ook op andere plaatsen krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast. Onze riolering is daar nog niet op gebouwd. Er ontstaan dus ook vaak rioolproblemen door wateroverlast. In dit blog leest u wat u kunt doen om overlast, zoals verstopping en overstroming te voorkomen.

Zorg voor een schone afvoer

U kunt nu al maatregelen nemen om te voorkomen dat u last krijgt van overstromingen door wateroverlast. Het meest eenvoudige wat u kunt doen, is zorgen voor een schone afvoer, zodat het water in ieder geval de ruimte heeft om vrij te stromen. U kunt hier zelf aan meewerken, door bijvoorbeeld regelmatig de zwanenhals van uw wastafel schoon te maken. U kunt natuurlijk ook een loodgietersbedrijf inschakelen voor een meer grondige reiniging.

Verstevig zwakke plekken

Met name in oudere panden komt het regelmatig voor dat ook het leidingwerk verouderd is. Dit hoeft onder normale omstandigheden geen probleem te zijn. Bij zware regenval komt er echter meer druk op de leidingen te staan. Een slecht onderhouden pijp zal dan eerder barsten. Hierdoor ontstaan lekkages met veel wateroverlast en schade tot gevolg. Laat daarom uw oude leidingwerk nu al controleren door een loodgietersbedrijf. Zo kunt u eventuele zwakke plekken in uw riolering laten repareren of vervangen.

Lekkage en overstroming oplossen

Bent u te laat met het nemen van maatregelen en heeft u nu last van wateroverlast? Zoek dan direct iemand die u kan helpen. Veel loodgietersbedrijven zijn voor dit soort spoed problemen dag en nacht bereikbaar. Wilt u hulp bij het vinden van een loodgieter bij wateroverlast? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.