Hoe inbrekers te werk gaan

Waar een inbreken op let

Gevangenen, die zijn veroordeeld voor diefstal en inbraak, zijn gevraagd naar hun motieven achter het inbreken. Hoe ze inbreken, waarom ze inbreken en hoe ze huizen selecteren. Zij gaven aan als manieren om huizen te selecteren dat zij afgaan op: volle postbussen waaraan te zien is dat de bewoner niet thuis is, tips van bekenden en het volgen van de gewoontes van bewoners, onder andere door sociale media. In dit blog leest u meer over hoe inbrekers te werk gaan en het gebruik van een alarmsysteem.

De mening van de inbreker

Volgens driekwart van de ondervraagde gevangenen is een woning inbreken het makkelijkst te doen via een raam. Zij geven ook aan dat heel veel mensen hun ramen niet goed vergrendeld hebben, waardoor het voor inbrekers weinig moeite kost om binnen te komen. Ook de kelder en de garage zijn populaire manieren om een huis binnen te treden. Via de voordeur of het dak wordt het minste ingebroken. De gevangenen geven ook aan dat zij niet bang zijn voor buren in nabijgelegen huizen, externe raamluiken of folie op de ruiten. Om wel inbrekers buiten te houden kunt u beter kiezen voor het goed beveiligen van uw huis.

Hoe zorgt u voor een goede beveiliging tegen inbrekers

De gevangenen hebben aangegeven dat een alarmsysteem hen het meeste hindert. Wilt u uw huis dus goed beveiligen tegen inbrekers? Koop een alarmsysteem! Een alarmsysteem laten installeren kunt u eenvoudig en snel laten doen door een professional. Zelf kost het u geen moeite en u houdt inbrekers buiten de deur. Dit is toch winst! Naast een alarmsysteem geven de gevangen aan dat veiligheidsdeuren en veiligheidsglas ook hinderend werkt. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen is een alarmsysteem het meest effectief.

Voor een overzicht van al onze artikelen kunt u hier verder kijken!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.