Vloer slijpen: wat houdt dat in?

Natuursteen vloer laten behandelen

Wanneer u een prachtige natuursteen vloer heeft, wilt u die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Helaas is natuursteen vaak erg gevoelig, wat betekent dat er beschadigingen kunnen optreden. Gelukkig kunt u uw natuursteen vloer laten behandelen om beschadigingen te herstellen en de vloer tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Er zijn verschillende technieken om natuursteen te behandelen. Zo kunt u de vloer laten afslijpen. Wat dat precies inhoudt, leest u in dit blog.

Wat is natuursteen slijpen?

Door natuursteen te laten slijpen, kunt u de vloer weer volledig laten glanzen. De vloer afslijpen wordt ook wel schuren genoemd. Het wordt vooral toegepast wanneer het natuursteen beschadigd is, bijvoorbeeld bij plekken ontstaan door vocht of door langdurig gebruik en slijtage. Bij het natuursteen slijpen wordt een dunne toplaag weggeslepen. Op deze toplaag bevindt zich de beschadiging of de verkleuring. Zo komt de onderlaag, die nog volledig onbeschadigd is, bovenop te liggen. Een specialist in natuursteen behandelen gebruikt voor deze klus een speciale slijpmachine. Hiermee kan hij of zij de vloer met diamant slijpen.

Vloer afslijpen en impregneren

Wanneer u de vloer laat afslijpen, is de nieuwe toplaag natuurlijk erg kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om de vloer ook nog te laten impregneren, of een andere methode van bescherming toe te laten passen (welke methode het meest geschikt is, kunt u het beste overleggen met de specialist). Er wordt dan een beschermende, doorzichtige laag over de vloer aangebracht. Hierdoor wordt de steen veel minder aangetast door invloeden van buitenaf, en is het reinigen ook een stuk eenvoudiger.

Geschikt voor deze soorten natuursteen

Slijpen is voor verschillende soorten natuursteen geschikt, waaronder:

  • marmer
  • granito
  • leisteen
  • travertin
  • kalkstee
  • Belgische en Chinees hardsteen

Is het ook de juiste methode voor uw vloer? Overleg het met de specialist.

Voor meer tips over wonen houdt u onze blog in de gaten. Wij plaatsen namelijk regelmatig interessante artikelen over dit onderwerp.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.