Zo moet u verschillende soorten vloeren onderhouden

Specifiek onderhoud voor elke vloer

Wanneer u een mooie vloer heeft, wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door uw vloeren goed te onderhouden, zorgt u ervoor dat u er lang plezier van heeft. Maar wat is nu de beste methode voor uw vloersoort? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Laminaat en parket

Laminaat en parket zijn in heel veel woningen te vinden. Het onderhoud van een laminaatvloer is makkelijk. Hij blijft het mooist door dagelijks stof en ander vuil te verwijderen met een bezem, wisser of stofzuiger, en om ongeveer een keer in de twee weken de vloer licht vochtig te dweilen met een sopje van laminaatreiniger en water. Een parketvloer vergt iets meer werk. Het normale onderhoud is ongeveer hetzelfde, regelmatig stofzuigen en zo nu en dan dweilen. Het is echter wel belangrijk dat u een middel speciaal voor houten vloeren gebruikt. Let op dat u nooit te veel water gebruikt. Een parketvloer moet, in tegenstelling tot laminaat, periodiek behandeld worden. Dat moet 1 à 2 keer per jaar, afhankelijk van uw situatie. Hiervoor gebruikt u een onderhoudsolie.

PVC en vinyl

Het onderhouden van een PVC- of vinylvloer is ontzettend gemakkelijk. Ze vergen heel weinig onderhoud, en doordat ze glad zijn, zijn ze makkelijk schoon te maken. U hoeft ze enkel te stofzuigen omdat zand, stof en ander vuil voor krasjes kunnen zorgen. Ook moet u de vloer zo nu en dan met lauwwarm water dweilen. That’s it! Gebruik geen ammonia, soda of andere sterke reinigingsmiddelen, en uw vloer blijft lang mooi.

Tapijt

De dagelijkse schoonmaak van tapijt is heel simpel. U hoeft het enkel te stofzuigen. Maar wat als er een vlek op de vloer is gekomen? Het tapijt dan schoon krijgen is een stuk lastiger. U kunt hiervoor verschillende reinigingsmiddelen gebruiken, maar er zijn ook genoeg huis- tuin- en keukenmiddeltjes die u kunt gebruiken om de vlek te verwijderen. Onze tip is om, bij vlekken in uw tapijt, deze vlekkenwijzer te raadplegen.

Wilt u meer weten over het onderhoud van verschillende soorten vloeren? Of heeft u een vlek waar u niet vanaf komt? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.