Voorkom een inbraak in uw auto met deze tip!

Wees gewaarschuwd!

Afgelopen tijd zagen we een grote stijging in het aantal inbraken in auto’s van de merken BMW en Mercedes. De oorzaak van deze inbraken is inmiddels achterhaald en de politie wil andere autobezitters graag waarschuwen om toekomstige inbraken te voorkomen. De oorzaak van de inbraakgolf is het keyless entry-systeem van deze auto’s. De politie adviseert daarom het keyless entry-systeem van uw auto uit te zetten. Maar hoe maken inbrekers gebruik van dit systeem? U leest het in deze blog!

Inbraak door het keyless entry-systeem

Hoe kunnen dieven het keyless entry-systeem gebruiken om een auto te openen? Wanneer een keyless entry aan staat, geeft hij een signaal af. Dieven kunnen dit signaal kopiëren als de sleutel thuis ligt. Wanneer zij dan bij de auto komen, gaat automatisch het slot open. In Wassenaar en de Haagse Vogelwijk zijn op deze manier in totaal al negen auto’s opengebroken. Hierbij ging het om de merken BMW en Mercedes. De buit bestond uit airbags, boordcomputers en navigatiesystemen. Ondanks dat de politie vaker is gaan surveilleren, is voorkomen beter dan genezen. Daarom raadt de politie aan om uw keyless entry-systeem uit te zetten wanneer u deze bezit.

Wees altijd alert

Niet alleen als u een keyless entry-systeem bezit, moet u op de hoede zijn voor inbrekers. Ook wanneer u een gewoon slot in uw auto of huis heeft, dient u altijd alert te zijn. Weet u niet zeker of uw sloten op orde zijn? Dan is het verstandig om deze te laten checken door een gespecialiseerde slotenmaker. Een deskundige slotenmaker ziet direct waar de zwakke plekken in uw beveiliging zitten. Daarnaast geeft hij u tips hoe u uw huis nog beter kunt beveiligen.

Waar let een slotenmaker op?

Waar let de slotenmaker op tijdens het checken van uw sloten? Wanneer een slotenmaker bij u langskomt, focust hij zich vooral op het hang- en sluitwerk. Wanneer het hang- en sluitwerk in orde is, neemt de kans op inbraak sterk af. Naast goed hang- en sluitwerk, is het ook van belang dat u zelf ook de nodige maatregelen neemt om een inbraak te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

Maak gebruik van de spoedservice

Bent u toch het slachtoffer geworden van een inbraak? En zijn uw sloten geforceerd en kapot? Ook dan biedt de slotenmaker uitkomt. Kies bijvoorbeeld voor de spoedservice van Slotenmaker Jansen. U doet dit door te bellen naar 0800-6655446. De slotenmaker zal binnen 30 minuten bij u aanwezig zijn om de schade te herstellen en de sloten te vervangen. Zo voelt u zich weer veilig in uw eigen huis of auto.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.