Waarom een scheiding juist iets heel goeds kan zijn

De voordelen van een scheiding

Zijn u en uw partner al een lange tijd niet meer gelukkig samen? En heeft u al een aantal keren overwogen om te gaan scheiden? In sommige gevallen kan een scheiding juist iets heel goeds zijn. Natuurlijk is scheiden altijd pijnlijk en nooit leuk, laten we daar duidelijk in zijn. Maar hoe treurig een scheiding ook is, toch kunnen er voordelen aan zitten. Bent u benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

U heeft weer tijd voor uzelf

Vaak kijken stellen die uiteindelijk gaan scheiden, al lang tegen een mogelijke break-up aan. U en uw partner hebben er alles aan gedaan om jullie huwelijk te laten werken, maar helaas was dit tevergeefs. Het heeft geen zin om hier langer bij stil te staan, want uiteindelijk gaat uw geluk altijd voorop. Dat geldt ook voor het geluk van uw ex-partner. Door ervoor te kiezen om toch te gaan scheiden, zult u weer meer tijd overhouden voor uzelf. Want alleen zijn is echt zo erg nog niet. U heeft nu meer tijd om oude hobby’s of interesses weer op te pakken, maar ook om met vrienden of familie wat te ondernemen.

Geen ruzie meer

Vaak hebben stellen voordat ze gaan scheiden veel ruzie. Dat maakt de sfeer er niet beter op en wordt niemand gelukkiger van. Na een scheiding is de ruzie continu in de meeste gevallen voorbij. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Soms kan u zelfs na een scheiding nog onenigheid ervaren met uw ex-partner. Maar bij stellen die goed uit elkaar zijn gegaan en waarbij alles goed geregeld is, gaat het vaak beter na de scheiding dan ervoor.

Een nieuw hoofdstuk

Weet u niet hoe u alle praktische en financiële zaken goed kunt regelen met uw ex-partner? Dan kunt u kiezen voor mediation. U wordt dan tijdens het proces begeleidt door een onafhankelijke mediator die u helpt duidelijke en goede afspraken te maken met uw ex-partner. Wanneer alles goed is afgehandeld, ervaart u meer rust en kunt u met het nieuwe hoofdstuk van uw leven beginnen.

Wilt u meer artikelen van ons lezen? Klik hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.