Zo kunt u rioolproblemen herkennen

Voorkom verdere schade

Bent u bang dat u rioolproblemen heeft? Wanneer u ze snel herkent, kunt u (grotere) schade vaak voorkomen. Daarom geven we enkele tips zodat u de rioolproblemen snel leert herkennen, en op tijd een rioolservice inschakelt.

Het water loopt slecht of helemaal niet weg

Loopt het afvoer in uw woning slecht weg, of loopt het zelfs helemaal niet weg? Dan is de kans erg groot dat het gaat om een rioolprobleem. Er is waarschijnlijk een verstopping in de leiding ontstaan. Daardoor kan het water niet meer (goed) afgevoerd worden. Een andere reden dat het water niet wegloopt is omdat het riool kapot gegaan is. Dan moet er een reparatie uitgevoerd worden. U kunt dan een rioolinspectie uit laten voeren.

U hoort borrelende geluiden in de afvoer

Hoort u iets borrelen in de afvoer? Dat is geen goed teken. Het is namelijk een indicatie dat het riool verstopt is. Daardoor gaat het borrelen als er water wegloopt. De luchtverplaatsing die plaatsvindt bij het lozen van het afvalwater maakt het borrelende geluid. Ook kan het zijn dat de ontluchting niet meer goed werkt.

U ruikt een rioollucht

Een grote, opvallende indicatie dat er iets mis is met uw riolering, is toch wel de typische rioollucht. Wanneer u die ruikt, is de riolering waarschijnlijk kapot. Bij een lekkage aan de riolering loopt het afvalwater uw woning in, waardoor de stank ontstaat. Het kan ook zijn dat de ontluchting van de afvoer kapot is. Dan zorgen de gassen voor de vieze geur.

Ongedierte in huis

Ten slotte zijn verschillende soorten ongedierte in huis ook een teken dat er rioolproblemen zijn. Heeft u een lekkage, dan kunt u ook last krijgen van rioolvliegjes. Ze planten zich heel snel voort, en er ontstaat dan ook snel een plaag. De ongediertebestrijder moet de vliegjes weghalen, en de rioolspecialist moet de lekkage oplossen. Ook rioolratten kunnen een teken zijn dat er iets mis is. Deze zijn niet alleen zeer onhygiënisch, maar kunnen ook overlast veroorzaken door de schade aan het riool te vergroten. Net als bij de vliegjes zult u zowel een ongediertebestrijder als een rioolspecialist langs moeten laten komen.

Wilt u meer tips om snel rioolproblemen te herkennen, of ze vooraf te voorkomen? Neem dan contact met ons op!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.