Waarom beleggen in zorgvastgoed ook voor particulieren slim is

Investeren in zorgvastgoed

Investeren in zorgvastgoed: het lijkt iets voor grote ondernemingen met heel veel geld. Toch is dit zeker niet het geval. Ook voor particulieren is dit vaak een slimme zet. Er zijn een aantal opties die investeren op deze manier erg aantrekkelijk maakt voor particulieren. Crowdfunding voor zorgvastgoed bijvoorbeeld. Wij vertellen graag meer over de redenen waarom u als particulier juist in zorgvastgoed zou moeten investeren.

Langdurige overeenkomsten met betrouwbare huurders

Wanneer u een huurovereenkomst sluit voor bijvoorbeeld een appartement, zitten daar grote risico’s aan verbonden. Is de huurder wel betrouwbaar? Gaat hij of zij op tijd betalen? En zal hij of zij niet zomaar het huurcontract opzeggen, wat betekent dat u snel op zoek moet naar een nieuwe huurder? Wanneer u investeert in zorgvastgoed, heeft u veel minder te maken met dit soort vragen. Wanneer een zorginstelling een huurovereenkomst afsluit, is dit vaak voor een langere periode. Overeenkomsten van wel 20 jaar zijn geen uitzondering. Ook kan bijvoorbeeld een verzorgingstehuis er niet zomaar voor kiezen om te verhuizen. Ze zijn zeer gebonden aan de locatie. Gaat de zorginstelling failliet? Dan staan er vaak veel andere instellingen klaar om het contract over te nemen. De verzorging van kwetsbare bewoners kan immers nooit stilvallen.

Alternatieve mogelijkheden

Binnen het zorgvastgoed gebeurt het relatief weinig, maar toch kan het zo zijn de de zorginstelling waaraan u het pand verhuurt weg gaat. Dan zijn er nog genoeg alternatieve mogelijkheden voor het pand. Een instelling die gebruikt werd voor de verzorging van mensen met dementie, kan bijvoorbeeld vaak goed omgebouwd worden tot woonruimtes. U kunt deze woningen dan altijd nog aan particulieren verhuren.

Groeiende markt

In de laatste jaren heeft zich een verschuiving voorgedaan die het mogelijk maakt voor particulieren om het zorgvastgoed in handen te krijgen. Deze taak was voorheen voornamelijk nog van de zorginstellingen zelf. Zorginstellingen leggen de focus steeds meer op de zorgverlening, en gaan voor het vastgoed dus op zoek naar een andere partij. Overigens neemt de behoefte aan zorgverlening toe door de vergrijzing in Nederland. Mede hierdoor wordt verwacht dat de vraag alleen nog maar zal groeien.

Beleggen in vastgoed is dus echt niet alleen geschikt voor ondernemers, ook als particulier is dit een slimme zet!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.