5 leerzame lessen uit de ayurvedische levensstijl

Gezond eten is belangrijk

Welk ayurveda-type ben jij? Kapha, vata of pitta? Het is in de ayurvedische voedingsstijl belangrijk om goed, gezond en bewust te eten, maar de beste voeding hangt af van het type dat je bent. Op dit blog van persberichtenblog.nlgeven je hieronder 5 tips voor een ayurvedische leefstijl.

Blijf in beweging

Een belangrijke les uit de ayurveda is natuurlijk dat yoga een heel goed idee is voor je lichaam en je geest. Yoga geeft rust, je krijgt meer energie in de dingen die je doet en de kans dat je minder last hebt van lichamelijke klachten is aanwezig.

Zorg goed voor je lichaam

In de ayurvedische levensstijl is de zorg voor je eigen lichaam heel belangrijk. Heb je last van verstopte luchtwegen? Met producten als gember, laos en pippali bestaat de kans dat je luchtwegen vrij worden gemaakt. En heb jij last van ontstekingen in je lichaam? Een maaltijd met kurkuma kan ontstekingsremmend werken. En voor de mensen die last hebben van stress of angst is de Indiase Ginseng een aanrader. Test welk type jij bent volgens de ayurvedische levensstijl. Ben jij een Vata of Pitta type? Dan is het beter om zo min mogelijk suiker binnen te krijgen.

Neem rust en mediteer

Een van de belangrijkste lessen van de ayurvedische levensstijl is mediteren. Meditatie in volledige concentratie en rust geeft je meer energie. Het werkt goed om de ochtend te beginnen met een meditatie. Zo begin je de nieuwe dag goed!

Welke producten passen bij jou?

Heb jij al getest welk type jij bent volgens de ayurvedische levensstijl? Dat is belangrijk bij een goede lichaamsverzorging. Als je bijvoorbeeld het Vata-type bent kun je wel een rustige en voedende massageolie gebruiken. Ben je daarentegen een Kapha-type? Dan wordt het tijd voor een stimulerende massageolie. Zie je het verschil? Als je weet welke type mens je bent volgens de ayurveda, weet je beter hoe je in het leven staat en hoe je optimaal voor jezelf kunt zorgen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.