Stijlvol interieur door een nieuwe vloer

Vloeren voor iedere stijl

Loopt u al zo lang u zich kunt herinneren over dezelfde laminaatvloer, en bent u nu echt eens aan verandering toe? Of bent u bezig met het bouwen van een nieuw huis en wilt u vloeren die uw eigen stijl uitstralen? Met mooie stenen vloeren creëert u een uniek effect in elke ruimte in uw huis. Wij geven tips hoe u uw eigen persoonlijke, stijlvolle interieur kunt creëren door het leggen van een nieuw vloer.

De natuur naar binnen halen

De natuurlijke look is de laatste jaren zeer in populariteit gestegen. Aardse kleuren, houten accenten en veel planten worden steeds meer toegepast in interieurs. Houdt u ervan om veel buiten te zijn, en wordt u chagrijnig van vies weer en koude temperaturen? Dan is deze stijl echt iets voor u! De natuurlijk stijl kunt u ook terug laten komen in uw vloeren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie mozaïekvloer van steen. Deze vloer kan zowel buiten als binnen toegepast worden. Kiest u voor licht kleuren zoals beige en bruin, dan geeft dit uw interieur een zeer warme, mediterrane uitstraling.

Strak en modern

Ook strakke en moderne interieurs zijn nog steeds erg populair. Deze woningen kenmerken zich door strakke lijnen en grijs, wit en zwart tinten. In dit interieur zou een strakke stenen vloer in een grijstint erg mooi staan. Vooral wanneer dit gecontrasteerd wordt met witte wanden en wit meubilair. Een compleet wit interieur met grijze vloer kan uw woning echter een onpersoonlijke, koude uitstraling geven. Combineer het daarom met wat zachtere accenten, zoals een zacht tapijt of een stoffen bank.

Een klassieke keuken

U kent ze vast wel, oude gebouwen met nog een traditionele keuken met de vierkante mozaïek vloertegels. Deze trend is weer helemaal terug van weggeweest. De mooie vierkante vloertegels in kleuren als beige, bruin en rood mogen weer gezien worden in de keuken. Wij raden u wel aan om deze vloeren te laten impregneren wanneer u ze toepast in de keuken, aangezien ze zonder bescherming slecht tegen vocht kunnen. Zijn ze wel geïmpregneerd, dan zijn de vloertegels zeer eenvoudig te onderhouden.

Kom tot rust in uw badkamer

Naast uw woonkamer en keuken kan ook uw badkamer veel voordeel halen uit een mooie nieuwe vloer. Wat dacht u bijvoorbeeld van pebbles? Als u wel eens naar een wellnesscentrum gaat, kent u deze grote platte kiezelstenen vast. De vloeren van wellnesscentra worden er namelijk regelmatig mee voorzien aangezien ze heerlijk aanvoelen als u er met blote voeten overheen loopt. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een pebble vloer te leggen in uw eigen woning. Zo waant u zich in een heus wellnesscenter telkens wanneer u uw badkamer inloopt.

Welke stijl vloer kiest u?

Voor welke stijl interieur kiest u? En welke vloer gaat u hiermee combineren? Zoals u heeft gemerkt zijn de mogelijkheden wat betreft stenen vloeren eindeloos. U vindt gegarandeerd een nieuwe vloer die bij uw stijlvolle interieur past!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.