Autoveren vervangen met het juiste gereedschap

Zelf de autoveren vervangen

Ben je van plan om zelf autoveren te gaan vervangen? Dan is het belangrijk om daarvoor de juiste autoveren gereedschap te gebruiken. Alleen met het juiste gereedschap weet je zeker dat je veilig te werk gaat. Wij hebben eerder al handige tips gegeven over de auto’s met xenon verlichting. Wij adviseren u ook graag over het veilig gebruik van het juiste autoveren gereedschap, en hoe je zonder ongelukken zelf je autoveren kunt vervangen.

Het juiste autoveren gereedschap

Natuurlijk begint het veilig vervangen met het gebruik van het juiste autoveren gereedschap. Dan hebben we het over een speciale veerspanner waarmee je een schokdemper of veerpoot kunt vervangen. De veren drukken tegen de veerpoten aan. Als de bovenste moer van de veerpoot losgeschroefd wordt, en je hierbij de veren niet indrukt, kan de veer zomaar losschieten en voor onveilige situaties zorgen. Het vastklemmen is niet moeilijk, maar moet natuurlijk wel goed gebeuren. Hiervoor kun je speciaal autoveren gereedschap gebruiken.

De mechanische autoverenpers

Vaak wordt er gebruik gemaakt van de mechanische autoverenpers. Dit is een zeer veilig apparaat, en het is bovendien eenvoudig in gebruik. Door de onderste bouten aan te draaien wordt de veer ingedrukt. Je moet er wel altijd voor zorgen dat de klemmen van de pers goed om de veer heen zitten. Om de kans te verkleinen dat de veer uit de veerspanner springt (en je alsnog naar de garage moet) moet je de spanner gelijkmatig aandraaien.

Geschikt voor professional en particulier

Goed autoveren gereedschap is echt niet alleen bestemd voor de professional. Ook als particulier, bijvoorbeeld wanneer je graag lekker thuis sleutelt aan auto’s, kun je eenvoudig online zo’n handige (mechanische) autoverenpers bestellen en veilig te werk gaan. Wij raden je dan ook zeker aan om op zoek te gaan naar een betrouwbaar verkooppunt, en autoveren gereedschap van goede kwaliteit te bestellen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.