Wat doet een allround professioneel betonbedrijf?

Alle essentiële werkzaamheden uitgelicht

Wordt aan u weleens de vraag gesteld wat een betonbedrijf eigenlijk doet? Wat is dan uw antwoord? Weet u het dan allemaal feilloos te vertellen of stamelt u dan iets in de trant van: “eeh, die storten toch beton op de vloer… of zoiets”. Wij vermoeden dat de meeste mensen zo’n antwoord zullen geven. Daarom vertellen we – ter lering en vermaak – hieronder in dit blog over de essentiële werkzaamheden van een betonbedrijf. Lees dus onderstaande informatie goed door. Dan hoeft u in het vervolg het volledige antwoord nooit meer schuldig te blijven.

Werkzaamheden van een betonbedrijf

Aannemers, bedrijven en particulieren kunnen terecht bij een professioneel betonbedrijf voor het (laten) storten van een betonvloer, het maken van een fundering of het vlinderen van beton.

Betonvloer storten

Het zal u niet verbazen dat het storten van een betonvloer één van de meest voorkomende werkzaamheden van een betonbedrijf is. In veel bedrijfshallen en kantoorpanden is een betonvloer te vinden, maar ook in woonkamers bij de mensen thuis wordt steeds vaker een betonvloer gestort. Dit type vloer is namelijk zeer slijtvast en makkelijk te onderhouden. Voordat het beton gestort kan worden, verzorgen zij desgewenst ook de levering, plaatsing van wapening en de vloerisolatie. En bij wijze van afwerking van de betonvloer zullen zij ook de betonvloer vlinderen voor een prachtig, glad resultaat. Bij bedrijven kunnen zij een vloeistofdichte vloer met PBV-certificaat storten.

Betonfunderingen aanbrengen

Ook niet onbelangrijk werk is het aanbrengen van een betonfundering voor bouwwerken. Een fundering zorgt ervoor dat het gewicht van een gebouw en de bijbehorende krachten worden overgedragen op de ondergrond. Voor een bouwwerk is het van belang dat het stevig op de ondergrond staat. Een fundering maakt een bouwwerk sterk, duurzaam en veilig. Ze liggen aan de basis bij onder andere de bouw van huizen, aanbouwen en garages. Verschillende soorten funderingen zijn mogelijk, waaronder dus de sterke betonfundering. Een betonbedrijf kan bijvoorbeeld de funderingsbekisting, de bewapening en het storten van het beton verzorgen. De feitelijke fundering kunnen zij dan maken als een strokenfundering, vorstrand, traditionele fundering, tempex fundering of betonpoeren. Het is maar net wat er exact nodig is voor een bouwwerk.

Betonbedrijf uitzoeken

U ziet: een betonbedrijf doet meer en is veelzijdiger dan u op het eerste gezicht zou denken. Een betonbedrijf dat aan bovenstaand profiel voldoet, is bijvoorbeeld HB Betonwerken. Gaat u binnenkort een betonvloer laten storten of een nieuwe woning bouwen? Dan moet u daar beslist eens contact mee opnemen.

En als u dan binnenkort toch aan het klussen gaat, lees dan bijvoorbeeld ook dit loodgietersblog op onze website. Ook super interessant!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.