Er zijn steeds meer begrafenisondernemers in de afgelopen 10 jaar bijgekomen

Steeds meer begrafenisondernemers

De begrafenisbranche is enorm aan het groeien. Het aantal begrafenisondernemers is namelijk de afgelopen 10 jaar bijna verdubbeld. In de branche gaat bijna een omzet om van ongeveer 1,15 miljard euro. Uit de gegevens van 2015 blijkt dat er ongeveer 9500 mensen werkzaam zijn bij uitvaartbedrijven. In vergelijking met 2010 zijn dit er 900 meer die werkzaam zijn in de branche. Deze gegevens zijn gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau Statistiek. In het jaar 2007 waren er 1110 begrafenisondernemingen bekend. Echter, 10 jaar later is dit getal uitgegroeid tot zelfs 1990. Dit is ongeveer een toename van 80%. Van die 1990 bedrijven zijn er negentig procent werkzaam in de uitvaartverzorging. Het overige gedeelte bestaat uit mortuaria en crematoria.

Kleine begrafenisondernemers

Uit onderzoek blijkt dat de meeste begrafenisondernemers klein zijn. Driekwart is namelijk een eenmansbedrijf en ongeveer 8 procent heeft ongeveer 5 mensen in dienst. Daarnaast zijn er ook nog de grotere uitvaartverzekeraars die meer dan 100 mensen in dienst hebben. Wij merken dat de meeste groei bestaat uit de kleinere begrafenisondernemers. Daarnaast wordt er ook steeds meer maatwerk verwacht tijdens een uitvaart.

Wat kost een begrafenis?

Omdat iedere begrafenis anders is, zijn de kosten ook anders. Dit heeft te maken met de grootte van de begrafenis en wat u allemaal wenst. Over het algemeen noemen de uitvaartverzekeraars een bedrag tussen de 8000 en 10.000 euro voor een gemiddelde begrafenis. Mensen zijn tussen de 4000 en 6000 euro kwijt als ze hun begrafenis laten regelen bij de kleinere en zelfstandige uitvaartondernemers. Daarnaast zijn ook nog de budget uitvaartondernemingen die een begrafenis kunnen verzorgen voor 4000 euro. Maar als u niet veel geld heeft, kunt u natuurlijk ook zelf veel regelen.

Het kiezen voor een begrafenisondernemer

Het kiezen voor een begrafenisondernemer heeft niet alleen te maken met de kosten. U wilt namelijk dat het laatste eerbetoon tot in de puntjes geregeld is. Veel mensen willen dan ook niet besparen op de kosten. Ze vinden een waardig afscheid belangrijker dan geld. Maar hoe kiest u nu een goede begrafenisondernemer uit? Wij gingen voor u op onderzoek uit. En kwamen uit bij de begrafenisondernemer Yvonne van Ophuizen. Deze voorziet in een persoonlijke uitvaart met stijl en respect. Natuurlijk kunt u ook te allen tijde zelf een begrafenisondernemer uitzoeken. Immers, de keuze is groot en er komen steeds meer begrafenisondernemers bij.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.