Positief nieuws voor de loodgietersbranche?

Gelijk loon voor gelijk werk

Toen in 2004 vele Midden- en Oost-Europese landen tot de Europese Unie traden, maakten we al snel kennis met de spreekwoordelijke ‘Poolse loodgieter’ in Rotterdam. Deze krachten waren zeer goedkoop, omdat hen alleen het minimumloon betaald hoefde te worden. Gelijk­­ loon voor gelijk werk werd daardoor opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Vele Nederlandse arbeiders waren blij: werk wat zij niet wilden doen, pakten deze Poolse loodgieters wel op. Maar er ontstond zo wel een enorme concurrentie op de markt! Er lijkt verandering aan te komen. Betalen we een Poolse loodgieter in Rotterdam straks hetzelfde bedrag?

Informatie over de komende verandering

Sinds 2013 zet minister Lodewijk van Asscher zich in voor ‘dezelfde beloning voor hetzelfde werk op dezelfde plek’. Hij ziet de ontwikkeling richting gelijke lonen voor Poolse loodgieters dan ook als een bekroning. Worden deze Poolse werkkrachten hierdoor niet ontzettend voorgetrokken? Krijgen zij straks niet, onterecht, veel meer betaald dan onze eigen loodgieters, die geboren en getogen zijn in Rotterdam? Integendeel. Van Asscher zet juist de Nederlandse arbeider centraal met dit plan. Deze werknemer heeft door het gelijktrekken van de lonen namelijk veel meer kans op opdrachten! De concurrentiestrijd tussen de tarieven is verdwenen, waardoor men liever kiest voor een goed opgeleide, Nederlands sprekende arbeider dan zijn Poolse concullega!

Waarom kiezen voor een Nederlandse loodgieter?

Heeft u in Rotterdam een loodgieter nodig? Dan raden wij u aan voor een volledig opgeleide, Nederlands sprekende vakman te gaan. Deze vindt u bij loodgietersbedrijven die VCA-gecertificeerd zijn, één vaste contactpersoon voor u hanteren, geen voorrijkosten vragen en een zichtbaar goede service toepassen. Hoewel de Poolse arbeiders vaak erg goed zijn in hun werk en graag voor u aan het werk gaan, weet u nooit helemaal zeker wat u mag verwachten en waar u op kunt vertrouwen. Begrijpt de kracht wel precies wat u van hem wenst? Bij welke instantie kunt u terecht als er iets misgaat? Weet u wel zeker dat de Poolse loodgieter de benodigde opleidingen en cursussen gevolgd heeft? Kortom, wij raden u aan altijd te kiezen voor een echte vakman. Zeker nu de tarieven nagenoeg hetzelfde worden!

Kies uw loodgieter in Rotterdam met zorg

Kortom, kies in Rotterdam uw loodgieter met zorg uit als u installatiewerk heeft liggen. Kijk niet alleen naar de prijs die u moet betalen, maar controleer ook of u een goed, veilig en vertrouwd gevoel bij de betreffende loodgieter krijgt. Dan schakelt u gegarandeerd een correcte Nederlandse óf Poolse loodgieter in, die weet wat ie doet in Rotterdam!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.