De meest gemaakte fouten bij de opbouw van een blokhut

Zelf een blokhut plaatsen?

Een blokhut is vaak een ontzettend sfeervolle toevoeging aan een tuin. Net als de tuinkachel geeft het uw tuin een unieke uitstraling. Bovendien heeft het als extra bergruimte ook nog een praktische functie. U kunt ervoor kiezen om een blokhut te laten plaatsen door een professional, maar u kunt de blokhut ook zelf in uw tuin bouwen, al dan niet met een speciaal bouwpakket. Gaat u de blokhut zelf maken? Dit zijn de meest gemaakte fouten bij de opbouw van een blokhut!

Niet goed opgemeten

Voordat u begint met het bouwen van de blokhut, is het van groot belang om de ruimte die u heeft eerst goed op te meten. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de blokhut. Tijdens het bouwen is het ook belangrijk om te zorgen dat de blokhut exact waterpas staat. Ten slotte moet u er goed op letten dat de wanden precies haaks op elkaar staan. Bij vierkante en rechthoekige ruimtes kunt u de diagonalen opmeten. Deze moeten dezelfde lengte hebben om een haaks geheel te krijgen. Onze tip is om laserapparatuur te huren. Dit handige hulpmiddel maakt de klus een stuk eenvoudiger.

Het hout niet goed behandelen

Een tweede fout die veel mensen maken wanneer ze een blokhut bouwen, is dat ze niet goed omgaan met het hout. Zo laten ze het bijvoorbeeld in de felle zon liggen. Dit kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat de planken krom trekken. Leg de planken die u niet gebruikt altijd vlak neer in de schaduw, en leg er een afdekzeil bovenop. Ook komt het regelmatig voor dat mensen vers geïmpregneerd hout direct schilderen. Het hout is dan echter vaak nog vochtig of vettig. Het is verstandig om de blokhut eerst enkele zomermaanden te laten drogen voordat u het gaat schilderen.

Uw blokhut laten plaatsen

Het opmeten en het behandelen van het hout zijn slechts twee voorbeelden van veelgemaakte fouten. In de praktijk zien we dat het bouwen van de blokhut op heel veel punten fout kan gaan wanneer de bouwer er niet de volle aandacht bijhoudt, en niet secuur te werk gaat. Bent u niet helemaal zeker van uzelf op dit gebied? Dan adviseren wij altijd om de blokhut te laten plaatsen door een professional.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.