Hoe kies je de juiste edelsteen?

Hulp bij het kiezen van een edelsteen die bij je past

Al zolang de mensheid bestaat zijn we bezig met stenen. In het begin werden stenen bijvoorbeeld gebruikt om vuur mee te maken en later werd er ook gereedschap van gemaakt. Ook wordt er al vroeg in de geschiedenis gesproken over de helende werking van edelstenen. Zeker voor de tijd dat er medicijnen waren uitgevonden, werden stenen regelmatig ingezet vanwege hun helende werking op allerlei verschillende klachten. Wil je meer weten over edelstenen? Lees dan verder in dit blog van Happy Spirit!

Miljoenen jaren oud

De helende werking van edelstenen is tot op de dag van vandaag helaas nog niet wetenschappelijk aangetoond. Toch zijn edelstenen bij veel mensen populair vanwege hun schoonheid en om het bijzondere feit dat sommige edelstenen al miljoenen jaren oud zijn. Door open te staan voor dingen die je misschien niet begrijpt en door te geloven in de kracht van de natuur kun je heel veel plezier beleven aan je edelsteen.

Welke edelsteen past bij mij?

Bij het uitkiezen van een edelsteen die bij jou past, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Dit zijn de kleur, de vorming en de chemische samenstelling van de edelstenen. Al deze kenmerken hebben invloed op het gevoel dat jij bij de edelsteen hebt. Daar komt nog bij dat ieder mens verschillend is en dat een bepaald type edelsteen niet bij iedereen dezelfde reactie zal oproepen.

De vorming

Er zijn drie soorten manieren waarop een edelsteen gevormd kan zijn: primair, secundair of tertiair. Primair gevormd gesteente is gevormd uit de stolling van magma. Dit type heeft invloed op onze eigen ik; hij helpt ons om onszelf te ontwikkelen en ontplooien. Secundair gevormd gesteente ontstaat door verwering of erosie. Door het afzetten van deze resten ontstaat na lange tijd nieuw gesteente. Deze steensoort helpt vooral met de invloed op onze omgeving en kan ons helpen om beter met onze omgeving om te gaan. Tertiair gevormd gesteente is ontstaan onder invloed van druk en temperatuur, hierdoor ontstaat nieuw gesteente dat rijk is aan mineralen. Tertiair gevormd gesteente helpt ons bij het loslaten van oude patronen en bij veranderingen die we moeten ondergaan.

De chemische samenstelling

Ook de chemische elementen die zich in een steen bevinden zijn van invloed op de werking ervan. Ons lichaam bestaat uit allerlei verschillende stoffen die elementaire bestanddelen en sporenelementen kunnen bevatten. Al deze stoffen hebben we nodig om gezond te blijven. Edelstenen kunnen allerlei elementaire bestanddelen of sporenelementen bevatten die allemaal hun eigen werking hebben. Zo helpt aluminium bij slapeloosheid en onrust en ijzer bij het zuurstoftransport in het bloed.

De kleur

Waarschijnlijk heb je al wel eens ervaren dat kleuren een grote invloed kunnen hebben op je gevoel. Dit is niet anders bij edelstenen. Bij sommige kleuren voel je je heel prettig en bij andere kleuren voel je misschien wat minder. Ook dit kun je meenemen in de keuze van je edelsteen. Wil jij graag advies bij de aanschaf van edelstenen? Neem dan gerust contact op met Happy Spirit of kom langs in onze winkel!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.