Hondenbeveiliging inzetten

Extra ogen en oren

Misschien heeft u ze wel eens gezien; een hondenbeveiliger en zijn hond aan het werk op een bedrijventerrein of bij een evenement? Een hondenbrigade biedt een extra paar ogen en oren dat voor het beveiligen van een object, een groot gebied of grote mensenmassa’s welkom of zelfs noodzakelijk is. In dit blog leest u meer over de inzetbaarheid van de unieke duo’s die deze honden en hun begeleiders vormen.

Brede inzetbaarheid

Een hondengeleider en zijn hond zijn breed inzetbaar. Ze worden ingezet bij objectbeveiliging, surveillance en bij festivals en evenementen. Het voordeel van een hond is dat hij meer ziet, ruikt en hoort dan een mens. Daardoor zijn grote gebieden of grote mensenmassa’s beter te controleren. Duo’s worden onder andere ingezet voor de volgende zaken:

  • Voorkomen dat onbevoegden het terrein betreden;
  • Controle op drugs of explosieven;
  • Sterke preventieve werking.

Unieke duo’s

Een hondengeleider en zijn hond zijn een goed op elkaar afgestemd duo. De hond is als het ware het verlengstuk van de beveiliger. Hoe goed een hond ook getraind is, het is de hondengeleider die de grenzen bepaalt. Het duo is zo goed op elkaar ingespeeld, dat zij onder elke omstandigheid juist en adequaat optreden. Dit geldt voor zowel preventief optreden als het afschrikken van gevaar door intimidatie. De relatie tussen de begeleider en de hond is dan ook cruciaal. Vertrouwen, controle en beheersing staan in hun band centraal. Elke hondengeleider en zijn hond vormen dan ook een uniek duo.

Hondenbeveiliging voor uw situatie

Heeft u een bedrijf of organiseert u een evenement? Dan is hondenbeveiliging wellicht iets voor u. Bent u benieuwd wat hondenbeveiliging kan toevoegen in uw specifieke situatie? Zoek dan een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden. Wij verwijzen u graag door naar zo’n bedrijf. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.