Hoe weet u of een slotenmaker betrouwbaar is? 5 kenmerken

Een betrouwbare slotenmaker vinden

De laatste tijd is veel in het nieuws dat er malafide slotenmakers actief zijn. Deze oplichters vragen veel te veel geld, beschadigen uw sloten en maken zich daarna uit de voeten. Zoek daarom van tevoren uit of een slotenmaker wel echt betrouwbaar is. Let hierbij op de volgende 5 kenmerken van een betrouwbare slotenmaker.

1. Is goed te bereiken

Een oplichter verdwijnt vaak als een dief in de nacht, wanneer zijn geld eenmaal binnen is. Een telefoonnummer is vaak slecht te vinden. En ook op de factuur staan vaak geen contactgegevens. Een betrouwbare slotenmaker is goed bereikbaar via telefoon, e-mail of een contactformulier op de website.

2. Is open over zijn tarieven

Oplichters verdienen hun geld door veel te hoge prijzen te rekenen voor klein onderhoud aan uw sloten. Vaak krijgt u dit bedrag achteraf pas te horen, wanneer de klus al geklaard is. Een betrouwbare slotenmaker zal open zijn over zijn tarieven. Vaak is het ook mogelijk om vooraf al een prijs af te spreken of een indicatie op te vragen.

3. Zal u niet vragen om zomaar iets te tekenen

Een malafide slotenmaker vraagt u vaak om vooraf een overeenkomst te tekenen. Soms krijgt u nauwelijks de tijd om het document te bekijken. Door te tekenen gaat u een betalingsverplichting aan. Een betrouwbare slotenmaker zal u nooit zomaar vragen om vooraf een document te tekenen.

4. Heeft het juiste gereedschap

Een professionele slotenmaker werkt met het juiste gereedschap. Hierdoor is het vaak niet nodig om uw deur of raam te beschadigen. Ook is het lang niet altijd noodzakelijk om het slot te vervangen. Een onbetrouwbare slotenmaker heeft vaak weinig gereedschap bij zich, gaat lomp te werk en zal vaak voorstellen om het hele slot te vervangen.

5. Heeft een uitgebreide website

Ziet u dat de website van de slotenmaker nog vrij nieuw is? Wees dan op uw hoede! Ook als er vrij weinig informatie op de website staat, is dat een slecht teken. Staat er uitgebreide contactinformatie op de website? En bevat de website het adres, waar het bedrijf zich bevindt? Dan is dat een goed teken dat de slotenmaker waarschijnlijk betrouwbaar is!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.