Laat uw woning leeghalen door een professioneel bedrijf

Wat uitvaartverzekeraars u laten geloven

Na een overlijden doen uitvaartverzekeraars u geloven dat zij alles regelen na een overlijden. Het is inderdaad zo dat zij u veel zorgen uit handen nemen. Echter gaat dit voornamelijk om de uitvaart. Maar bij een sterfgeval komt er toch echt wat meer kijken. Want ook het leegruimen van de woning van de overledene moet u verzorgen.

Het opruimen en verdelen

Het verdelen en opruimen van de huisraad kan helpen met uw rouwverwerking. Maar dit is niet voor iedereen zo. Er ontstaat nog wel eens ruzie tijdens het opruimen. Daarnaast kunt u niet beschikken over het fysieke vermogen om het huis leeg te halen. Het is dan ook een goede optie om dit werk uit te besteden. Dit werk kunt u uitbesteden aan verschillende boedelruimers. Waar boedelruimers in het verleden voornamelijk werkten voor notarissen en woningbouwverenigingen, werken ze tegenwoordig ook voor particulieren. Tegen een vergoeding leveren zij de woning bezemschoon op. Haal van te voren wel de spullen weg die u graag wilt behouden, voordat u deze boedelruimers aan het werk zet.

De andere opties die een boedelruimer u biedt

Soms gaan boedelruimers nog iets verder dan alleen het afvoeren van spullen. Zij kunnen namelijk helpen om spullen door te verkopen of het huis ook schoon te maken. Daarnaast zijn er sommige die bemiddelen bij het opzeggen van huurcontracten. Er wordt door verschillende boedelruimers maatwerk geleverd.

Een versnipperde branche

Er is werk genoeg voor boedelruimers, met 134.200 sterfgevallen per jaar. Er is uit een enquête gebleken dat slechts 3% gebruik maakt van de diensten van een boedelruimer. Daarnaast geeft de groep die het leegruimen zelf heeft verzorgd aan dat deze het de volgende keer eerder wil uitbesteden. Het gaat uiteindelijk om duizenden ruimingen per jaar. Er is dus genoeg werk voor boedelruimers. Echter blijkt dat het toch een versnipperde branche is. Deze bestaat namelijk uit een aantal landelijke spelers en tientallen kleine regionale ruimers.

Tips voor het ontruimen

Om de juiste keuze te kunnen maken voor een boedelruimer, bieden wij u nog een aantal tips:

  • Vergelijk meerdere ontruimers voordat u een keuze maakt
  • Kijk uit met eventuele aanbetalingen
  • Vraag naar de mogelijkheden van een verzekering bij eventuele schade
  • Vraag waar de overgebleven inboedel naar toe gaat
  • Laat de waarde van de inboedel vastleggen
  • Zoek naar referenties van de boedelruimers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.