Zo voorkom je een verstopt riool

Een verstopt riool voorkomen? Het kan met deze tips!

Misschien heb je het niet door, maar we gebruiken in huis gemiddeld een heleboel water. Douchen, koken, de wc doortrekken en de wasmachine gebruiken, het kost allemaal water. Dit water wordt afgevoerd in het riool. Door alle vuiligheid in dit water zit een verstopping van het riool in een klein hoekje. Is je riool verstopt? Dan kun je het best een professional inschakelen om dit probleem snel te verhelpen. Wil je graag voorkomen dat je riool verstopt raakt? Lees dan onze tips in dit artikel!

Tip 1: Gebruik een zeefje of een filter

Haren in het doucheputje en etensresten in de gootsteen zijn een veelvoorkomende reden voor ontstoppingen. Door het plaatsen van zeefje of een filter in de afvoer vang je het meeste vuil al op zodat het niet in de gootsteen terecht komt. Zo wordt de kans op een verstopt riool meteen een stuk kleiner!

Tip 2: Gebruik niet teveel toiletpapier

Door overmatig gebruik van toiletpapier ontstaan er proppen in het riool die de boel gaan verstoppen. Zorg dus dat jij en je huisgenoten niet meer wc-papier gebruiken dan strikt noodzakelijk is. Gebruik je toilet ook niet als afvalbak door er andere restmaterialen in weg te gooien.

Tip 3: Spoel geen jus of frituurvet door de gootsteen

Misschien heb je na het koken geen zin om de pannen eerst met een papiertje af te doen voordat je gaat afwassen, maar dit is wel veel beter voor de gootsteen. Opgehoopt vet is namelijk de grootste vijand van je gootsteen! Gooi het frituurvet ook niet in de groenbak, maar lever het in op een inzamelpunt.

Toch een verstopt riool? Bel een professional!

Wanneer een verstopping niet snel wordt verholpen dan kan de schade snel oplopen, en dat kan flink wat geld kosten! Door zelf te gaan proberen om het probleem te verhelpen maak je het vaak alleen maar erger. Wacht daarom bij een verstopt riool niet te lang en schakel snel een betrouwbare en professionele loodgieter in.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.