Zo krijgt u een landelijke inrichting | 5 tips!

Een inrichting in landelijke stijl

Is uw inrichting wel weer eens toe aan iets anders? Kies dan voor een metamorfose in de landelijke stijl. Met een paar simpele aanpassingen ziet uw huis er al heel anders uit. Wij geven 5 tips waarmee u uw woning een landelijke uitstraling kunt geven.

1. Neutrale basiskleuren

Een landelijk interieur is rustig en ingetogen en toch een lust voor het oog. Gebruik geen felle kleuren, maar houd het simpel. Gebruik wit als basiskleur en voeg eenvoudige accentkleuren toe. Ga bijvoorbeeld voor grijs, taupe, groen, lichtblauw, zachtroze of een combinatie hiervan.

2. Natuurlijke materialen

De landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel natuurlijke materialen, zoals:

  • Hout
  • Jute
  • Linnen
  • Sisal
  • Wol

3. Natuurlijke lichtbronnen

Een huis met een landelijke uitstraling heeft vaak grote ramen waardoor het zonlicht naar binnen schijnt. Zet de ramen open en laat de frisse wind door uw huis waaien. Is het te koud? Maak dan gebruik van natuurlijke lichtbronnen om sfeer en warmte te creëren. Denk hierbij aan kaarsen of een mooie open haard.

4. Bloemen en planten

Bij een landelijke inrichting mag de buitenwereld naar binnen gehaald worden. Haal de natuur in huis met verse bloemen op tafel of grote planten in de vensterbank. Een romantisch bosje rozen past hier prima bij. Of ga voor een wild boeket van vers geplukte bermbloemen voor een meer moderne touch.

5. Een grote bank

De landelijke inrichting straalt echt warmte en gezelligheid uit. Het is de perfecte plek om samen te komen en gezellig tijd door te brengen met familie en vrienden. Zorg daarom voor een grote uitnodigende bank. Er zijn heel veel mooie landelijke hoekbanken te koop. Dus u vindt vast wel een bank die bij uw woning past.

Is een landelijke inrichting toch niet helemaal uw stijl? Of wilt u meer inspiratie opdoen? Lees dan ook onze andere blog over het creëren van een industrieel interieur.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.